Over mij

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Annemiek, 36 jaar en woon samen met mijn man en hond in Hendrik Ido Ambacht. Met mijn ‘hondenschool’ waar de communicatie van de hond, hun natuurlijk gedrag en het samenleven vanuit gelijkwaardigheid centraal staan, hoop ik op mijn manier een kleine bijdrage te leveren in het verbeteren van het welzijn van huishonden.

Gedegen ‘basis’ opleidingen zijn erg belangrijk, maar deze kennis blijven uitbreiden (blijven groeien) is nog belangrijker. Dit ziet u ook terug in mijn c.v.
Naast de opleidingen ben ik in mijn vrije tijd ook graag bezig met het vergaren van kennis voor zowel professionele- als persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het leuk en zal nooit klaar zijn met leren.

Het begin van mijn bedrijfje in 2013, was zeker niet het begin van mijn werk in de dieren-/ hondensector. Ik was tot kort daarvoor werkzaam als paraveterinair dierenartsassistent. Van 2007 tot 2013 heb ik met heel veel plezier als paraveterinair in verschillende dierenklinieken gewerkt.
En nog voor die tijd heb ik 2 jaar elk weekend als vrijwilliger in het asiel en pension van Dordrecht gewerkt.

Annemiek van den Bemt in OosterparkOp deze foto zie je mij (heel wat jaartjes terug;)) samen met Jessie. Zeker niet de eerste hond in mijn leven, maar wel het eerste hondje dat bij mij kwam kort nadat ik op mezelf ging wonen. Ze was 1,5 toen ze kwam en inmiddels is ze alweer 14 jaar. Los van het eerste deel van haar leven (in Spanje) dat allesbehalve prettig geweest moet zijn gezien de geestelijke toestand ten tijde van de adoptie, hadden we samen ook zeker geen vliegende start.
Ik heb enorm veel geleerd van haar en leer nog steeds elke dag van haar. Daarnaast leer ik door haar ook enorm veel over mezelf en is het mooi om deze fase met haar mee te maken met alle informatie uit de opleiding(en) van de afgelopen jaar bij Learning Animals.
Voor haar leeftijd is ze nog erg fit, maar door de lichamelijke ongemakken voelt ze zich vaak niet goed, en in combinatie met het afnemend gehoor en zicht is haar wereld een stuk kleiner geworden. Echter heb ik daar denk ik meer moeite mee dan zei;) Zoals ik al zei je leert in veel opzichten van elke hond.

In eerste instantie durfde ik de stap niet te zetten, totdat in het voorjaar van 2013 door samenloop van omstandigheden dat moment ineens daar was. De Hondenservice werd een feit. Ook ben ik gelijk gestart met een opleiding te volgen tot kynologisch instructeur. Vervolgd door opleidingen tot hondengedragstherapeut.

Wat begon als uitlaatservice en kleinschalige opvang in huis is inmiddels uitgegroeid tot een mooi bedrijfje in het begeleiden van mensen in het samenleven met de hond, een webshop met tuigen en lijnen/riemen en een individuele uitlaatservice.
Naast deze werkzaamheden lees ik veel en volg ik regelmatig cursussen en lezingen om mijn kennis uit te blijven breiden.

De hondenservice biedt diensten waarbij kennis, persoonlijke aandacht en het welzijn van de hond altijd voorop staan.

CV

Opleidingen en seminars/lezingen:
2021/2022 – Individueel traject Learning Animals
2020/2021 – Learning Human, Learning Animals
2020 – Inzicht in sociale dynamiek, Learning Animals
2020 – Cavorting canines. How exercise effects the body and brain of the dog, Amber Batson
2020 – Pijn bij honden, Els Vidts
2019 – Puberteit; de invloed van hormonen, Sam Turner
2019 – Tweedaags seminar “Looking at problem behaviour”, Sheila Harper
2017/2018 – Opleiding Holistisch gedragstherapeut en trainingsvrij opvoeden en werken deel 2, Petra Driesen
2017 – E
en uitvallende hond in huis, Monique Bladder
2017 – Tweedaagse cursus hond – hond agressie, Petra Driesen
2016/2017 – Opleiding Holistisch gedragstherapeut en trainingsvrij opvoeden en werken deel 1, Petra Driesen
2016 – Lezing Voeding en gedrag, Petra Driesen
2016 – Seminar Calming signals, Turid Rugaas
2016 – Seminar Problem solving, Turid Rugaas
2016 – Lezing BAT (Behavior Adjustment Training)
2015 – Begeleiding probleemgedrag hond, Quiebus
2015 – Gevorderd Kynologisch instructeur, Quiebus
2014 – Kynologisch instructeur, Quiebus
2013 – Leren bij honden, Dogvision
2013 – Toegepaste ethologie van de hond, Dogvision
2007 – Paraveterinair dierenartsassistente, Wellant college

Werkervaring:
2013 t/m heden – Eigenaar Hondenservice Annemiek
sinds 2015 Hondenschool/-gedragsbegeleiding Annemiek
2015 t/m 2016 – Instructeur Hondenschool Jans
2007 t/m 2013 – Paraveterinair in verschillende Dierenklinieken
2003 – 2005 – Vrijwilligster (dierenverzorger) in pension/asiel in Dordrecht

Menu